BIFF 2012

The Virgin, the Copts and Me

2001 • 1t 25m • Egypt / Frankrike / Qatar

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
La Vierge, les Coptes et Moi
Regi
Namir Abdel Messeeh
Good copt/bad copt.

I THE VIRGIN, THE COPTS AND ME følger vi den fransk-egyptiske dokumentarfilmskaperen Namir Abdel Messeeh i det han reiser til Kairo for å lage en film om observasjonene av Jomfru Maria som med jevne mellomrom rapporteres av Egypts kristne innbyggere. Brorparten av de kristne i Egypt sokner til den koptiske kirken, som er en av de orientalsk-ortodokse kirker og dermed skiller seg fra vestlig kristendom på en rekke felter. Og en av de største forskjellene er altså de hyppige manifestasjonene av Jesu mor.

Namir bestemmer seg for å lete opp og intervjue vitner til en berømt hendelse i 1968, da flere hundre mennesker rapporterte å ha sett en svevende Maria i bydelen Zeitoun. Men desto nærmere Namir kommer materien, desto klarere blir det at ingen vil snakke med ham – ikke engang hans koptiske familie ønsker å ha noen befatning med filmen. THE VIRGIN, THE COPTS AND ME starter som en film om uforklarlige overnaturlige fenomener, men endrer seg gradvis til å bli en historie om familie, tilhørighet og identitet.

Regi

NAMIR ABDEL MESSEEH tilbrakte sin tidlige barndom i Egypt, men bor for tiden i Frankrike der han tok sin master i film ved University of Paris VII og studerte regi ved Le Femis. Han regisserte to kortfilmer og en kort dokumentar før han i 2011 laget THE VIRGIN, THE COPTS AND ME.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}