BIFF 2007

The War on Democracy

2007 • 1t 36m • Storbritannia / Australia

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
The War on Democracy
Regi
John Pilger & Christopher Martin
Prisvinnende journalist John Pilger presenterer USAs kamp mot demokrati i Latin-Amerika

Til tross for vakre ord om demokrati og frihet har USA systematisk motarbeidet demokrati i Latin-Amerika, er John Pilgers påstand. Siden USA tok over som kontinentets storebror på 1800-tallet har USA sett på resten av Amerika som sin bakgård. Grunnlovstillegget de tvang på Cuba i 1902 er betegnende for forholdet mellom USA og naboene. Dersom latinamerikanske land utvikler seg i en retning Washington ikke ser seg tjent med, helliger USAs mål alle midler. I 1954 styrtet USA det demokratisk valgte styret i Guatemala, og siden har amerikanerne invadert ulike naboer jevnt og trutt.

Alle forsøk på sosial endring på forskjellenes kontinent har blitt møtt med harme nordfra. Når Hugo Chávez har nådd makten i oljenasjonen Venezuela demokratisk med lovnader om radikale endringer, har dette ført til USA-støttede kuppforsøk og svertekampanjer. Pilger viser et unikt intervju med Chávez og vitnesbyrd fra tidligere ansatte i USAs politiske system, og hevder at den aggressive politikken videreføres til Irak, Iran og Libanon.

Regi

John Pilger (bildet) er en verdenskjent journalist, forfatter og dokumentarfilmskaper. Hans bøker og artikler handler gjerne om de mektigste og deres måte å kontrollere verden på, som med ”The New Rulers of the World” (2002). Som filmskaper kritiserte han Vietnamkrigen mens den ennå pågikk. Senere har han blant annet regissert BREAKING THE SILENCE: TRUTH AND LIES IN THE WAR ON TERROR (2003) og STEALING A NATION (2004), om hvordan Storbritannia og USA samarbeidet om å utvise en øys befolkning for å bygge en militærbase som USA siden har brukt til å bombe Irak og Afghanistan.

Christopher Martin har samarbeidet med Pilger som produsent på BREAKING THE SILENCE: TRUTH AND LIES IN THE WAR ON TERROR, og har selv regissert STONED IN SUBURBIA (2005), om folks endring i synet på cannabis de siste femti årene.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}