BIFF 2016

The War Show

2016 • 1t 40m • Danmark / Finland / Syria

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
The War Show
Språk
arabisk
Undertekster
engelsk
Regi
Obaidah Zytoon, Andreas Dalsgaard
Manus
Andreas Dalsgaard, Obaidah Zytoon
Foto
Obaidah Zytoon, Amr Kheito, Hisham Issa, Wasim Zahra
Produsent
Miriam Nørgaard, Alaa Hassan
En personlig roadmovie fra Syria

Obaidah Zytoon arbeider som radio-DJ i Syrias hovedstad Damaskus, og har en vennekrets bestående av aktivister og kunstnere. Da de begynner å merke Den arabiske våren i luften i 2011 tar hun og vennene til gatene for å protestere mot president Assads regime. Troen på et folkelig opprør blir imidlertid kortvarig, for snart blir de vitner til at hjemlandet kastes inn i en blodig borgerkrig hvor millioner blir drevet på flukt. Krisen rammer alle samfunnslag, og vennskap blir satt på prøve av fengsling, vold og død. Zytoon forlater etter hvert Damaskus og reiser til hjembyen Zabadani, som ligger i sentrum for opprøret i Homs, og deretter videre til den nordlige delen av landet hvor hun blir vitne til en gryende ekstremisme.

THE WAR SHOW er en høyst personlig roadmovie som skildrer Syrias skjebne gjennom Zytoon og vennenes opplevelser i en periode da livene deres blir forandret for alltid. Zytoon har delt registolen med Andreas Dalsgaard, som tidligere har gjort stor suksess på BIFF med BOGOTÁ CHANGE, LIFE IS SACRED og THE HUMAN SCALE, og byr på en mosaikk av livserfaringer fra det krigsherjede Syria.

 

Festivalgjest: Regissør Obadiah Zytoon

 

THE WAR SHOW åpner menneskerettighetsprogrammet Checkpoints torsdag 22. september kl 18:00.

Regi

Obaidah Zytoon (Syria, 1976), Andreas M. Dalsgaard (Danmark, 1980) Dalsgaards filmografi: LIFE IS SACRED (BIFF 2014), TRAVELING WITH MR. T (2012), THE HUMAN SCALE (BIFF 2012), CITIES ON SPEED: BOGOTA CHANGE (BIFF 2009), AFGHAN MUSCLES (2007). THE WAR SHOW er Zytoons regidebut.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}