BIFF 2002

The Warrior

2001 • 1t 26m • India

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
The Warrior
Språk
Hindi
Regi
Asif Kapadia
Manus
Asif Kapadia og Tim Miller
Foto
Roman Osin
Produsent
Bertrand Faivre

THE WARRIOR er en mytisk eventyrhistorie om en ensom krigers 'åndelige' reise fra ørkenen i Rajastan til de snødekte fjelltoppene i Himalaya. Lafcadia (Irfan Khan) leder en liten bande krigere i tjeneste for en tyrannisk lord. Etter et syn han får, bestemmer Lafcadia seg for å ta avstand fra sitt voldelige liv, men avgjørelsen koster ham dyrt.

Han vil legge ned sverdet, og slutter å adlyde lorden. Derfor blir han straffet grundig. På sin flukt møter han en ung gutt som mistet sine foreldre på grunn av en kriger, kanskje ham selv. Han møter en blind gammel kvinne som berører ham og kjenner at ansiktet hans har vært dekket av blod. Filmen er bygget som et haikudikt: enkelt, abstrakt og ganske minimalistisk i komposisjon. Til tross for hundrevis av statister, gir THE WARRIOR følelsen av å være en poetisk zen-fortelling om en mann og hans sverd, som blir fortellingen om en mann og hans sjel.

Regi

Asif Kapadia (1973, England). Studerte ved The Royal College of Art i London. Eksamensfilmen THE SHEEP THIEF (1997) vant juryprisen i Cannes for beste kortfilm. Han har laget reklamefilmer, TV-dramaer og dokumentarfilmer. THE WARRIOR er hans spillefilmdebut.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}