BIFF 2019

The Whistlers

2019 • 1t 37m • Romania

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
La Gomera
Språk
engelsk/fransk/romansk
Undertekster
engelsk
Regi
Corneliu Porumboiu
Foto
Tudor Mircea
Politi og røverspråk

En korrupt politietterforsker, en uimotståelig femme fatale, et mystisk plystrespråk og en innviklet plan om å få en gangster ut av fengsel er hovedingrediensene i Corneliu Porumboius THE WHISTLERS. Hovedpersonen er Cristi, en skruppelløs politimann som blir involvert i en kriminalsak han selv etterforsker når den vakre Gilda overbeviser ham om å hjelpe henne med å befri kjæresten fra myndighetenes varetekt. Men før de kan gå i gang, må Cristi reise til Kanariøyene for å lære seg silbo gomero, et plystret kodespråk det rumenske politiet aldri vil kunne knekke.

Porumboiu er kjent som den morsomste av Romanias internasjonalt berømte filmskapere, og BIFF-publikummet vil huske hans lavmælt humoristiske THE TREASURE som ble vist i 2015. I THE WHISTLERS er humoren tonet ned til fordel for et fengslende krimplott, men hans underfundige stilistiske særegenheter gir seg like fullt til kjenne, og gjør denne moderne noir-thrilleren til en høyst original og underholdende film.

Alle førpremierer er med i konkurranse om Filmwebs publikumspris.
Stem på din favoritt her.

filmweb 2008 4f.png

Regi

Corneliu Porumboiu (Romania) THE TREASURE (BIFF 2015), THE SECOND GAME (2014), WHEN EVENING FALLS ON BUCHAREST OR METABOLISM (2013), POLICE, ADJECTIVE (2009), HVOR VAR DU, EGENTLIG? (BIFF 2006)

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}