72 år gamle Hayao Miyazaki er den største nålevende mesteren..." /> 72 år gamle Hayao Miyazaki er den største nålevende mesteren..."/> 72 år gamle Hayao Miyazaki er den største nålevende mesteren...">
BIFF 2013

The Wind Rises

2013 • 2t 06m • Japan

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Språk
japansk
Undertekster
engelsk
Regi
Hayao Miyazaki
Manus
Hayao Miyazaki
Produsent
Toshio Suzuki
Miyazaki setter punktum

Hayao Miyazakis nyeste – og angivelig siste – film handler om Jiro Horikoshi, ingeniøren som designet japanernes viktigste kampfly under andre verdenskrig. Som ung drømmer Jiro om å bli pilot, men hans dårlige syn setter tidlig en stopper for disse ambisjonene, og han fokuserer deretter all sin energi på å designe fly. Under det katastrofale jordskjelvet som rammer Tokyo i 1923 treffer han den vakre Nahoko, men de to rives fra hverandre like brått som de først møttes. Senere fører skjebnen dem sammen på ny, men igjen settes kjærligheten på prøve.

72 år gamle Hayao Miyazaki er den største nålevende mesteren innen animasjonsfilm, og med unntak av Pixar finnes det ingen som har et like godt renommé som hans Studio Ghibli. Miyazaki har kunngjort at THE WIND RISES vil bli hans siste film, og selv om filmelskere over hele verden krysser fingrene for at han ikke vil pensjonere seg helt enda, utgjør denne vakre og modne filmen et elegant punktum i en fantastisk karriere.

Regi

I løpet av en karriere som strekker seg over femti år har HAYAO MIYAZAKI oppnådd internasjonal anerkjennelse for sine populære og kritikerroste animerte spillefilmer. Sammen med Isao Takahata har han grunnlagt Studio Ghibli.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}