BIFF 2007

The Wonder of it All

2007 • 1t 23m • USA

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
The Wonder of it All
Regi
Jeffrey Roth
Møt mennene som gikk på månen mellom 1969 og 1972.

Tolv menn har gått på månen. Hva kan denne grunnleggende opplevelsen ha gjort med de som fikk dette privilegiet? Her får du møte syv av månevandrerne – og du får høre hva måneturen gjorde med hver av dem, hvordan de kom med i Apolloprosjektet, deres forhold til angsten og forventningene de må ha hatt i løpet av turen og hvilke betraktninger de gjør seg i dag som eldre menn som var med på noe helt unikt i menneskehetens historie.

Jeff Roth har kommet nær innpå flere av dem. Alan Bean (Apollo 12) gikk av kort tid etter SkyLab3 i 1973 og han ble kunstmaler på heltid. Jack Harrison Schmitt (Apollo 17) var eneste geolog i prosjektet, forhenværende senator og er nå leder i NASAs råd. Han har meldt sin ankomst til BIFF og Bergen. 

Regi

Jeffrey Roth (Los Angeles 1970) er utdannet ved California State University Northridge hvor han fikk en Bachelor-grad i filmproduksjon. Siden han laget tre produksjoner der han for det meste har arbeidet innen fjernsynsfaget. Da han møtte flere av astronautene som hadde vært på månen formet ideen seg om å lage en film om dem – et dokument som skulle få frem de menneskelige og filosofiske sidene av Apolloprosjektet. Roth bor i Los Angeles.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}