BIFF 2017

The Work

2017 • 1t 27m • USA

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
The Work
Språk
engelsk
Undertekster
utekstet
Regi
Jairus McLeary, Gethin Aldous
Foto
Arturo Santamaria
Produsent
Alice Henty, Jairus McLeary, Eon McLeary, Miles McLeary, Angela Sostre
Gruppeterapi for mordere og hvermann

I løpet av fire dager møtes en gruppe innsatte i det legendariske Folsom State Prison og en gruppe utenforstående «vanlige» mennesker til gruppeterapi. THE WORK vant den gjeveste prisen under årets South by Southwest, i tillegg til en lang rekke andre priser, og gir et helt unikt innblikk i livene til noen av de innsatte i det legendariske fengselet i California. Samtidig som de innsatte snakker ærlig og åpent om hvordan de endte opp bak murene, får de utenforstående mennene et nytt perspektiv på både seg selv og verden.

THE WORK hopper bukk over dokumentarsjangerens konvensjonelle fortellerteknikker og kontekstualiseringsgrep til fordel for å gi seerne en så nær opplevelse som mulig av det å faktisk befinne seg i terapirommet. Filmskaperne har hatt unik tilgang til fengselet og terapitimene, noe som i seg selv tok år å få på plass. For å gjøre scenene så autentisk som mulig deltok filmcrewet i terapien på lik linje med filmens subjekter under opptakene. Resultatet er en av årets aller sterkeste dokumentaropplevelser.

Regi

Gethin Aldous (USA), Jairus McLeary (USA) THE WORK er deres første dokumentar sammen og McLearys debutfilm. Aldous har også regissert RENZO GRACIE: LEGACY (2008)

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}