BIFF 2004

The World According to Bush

2004 • 1t 30m • Frankrike / Belgia / Sveits

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Le Monde selon Bush
Regi
William Karel

Familien Bush er helt unik i amerikansk historie. Med bare åtte års mellomrom har George Bush senior og George Bush junior sittet som nasjonens overhode.

En rekke nasjonale og internasjonale kriser har funnet sted med Bush-ene på toppen, blant annet begge Golfkrigene, 11. september og terrorismens globale spredning.

Filmen undersøker bakgrunnen til Bush-familien, og på en fascinerende måte nøster regissør Karel opp den ene politiske og personlige koblingen mer tvilsom enn den andre. I en av filmens drøyeste scener ser vi hvordan Prescott Bush - Bush seniors far - var den finansielle arkitekten bak Hitlers tyske krigsmaskin, og tjente formuen sin på dette.

Karel har tidligere laget mockumentaren DARK SIDE OF THE MOON, som blant annet kan opplyse om at den første månelandingen var en bløff, og at Stanley Kubrick regisserte den i studio. THE WORLD ACCORDING TO BUSH er like spenstig, men med en tanke høyere sannhetsgehalt.

Regi

William Karel (f. 1940) har en lang karriere bak seg som fotograf og reporter for de franske fotobyråene Gamma og Sygma. I 1987 begynte han å lage dokumentarfilmer av varierende lengde, og fikk enorm internasjonal medieoppmerksomhet med mockumentaren DARK SIDE OF THE MOON i 2002. Karel har imidlertid alltid fokusert på innsiktsfulle politiske dokumentarer, og har laget slike om alt fra François Mitterrand til CIA.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}