BIFF 2012

The World Before Her

2012 • 1t 30m • Canada

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
The World Before Her
Regi
Nisha Pahuja
Missekåringer og andre feministaktiviteter.

India er det landet i verden som har den eldste levende kulturtradisjonen. Mens romerne, faraoene, de gamle grekerne og årtusener med mektige kinesiske keisere i dag hører fortiden til, er det indiske samfunnet – med sin filosofi, sin gudstro og sitt klassesystem – fortsatt langt på vei sammenlignbart med de eldgamle rikene som strekker seg tilbake til mytenes tidsalder. Men også India påvirkes av globaliseringen, noe som betyr at kvinnefrigjøring og demokratiske bevegelser gjør seg gjeldende også her.

I THE WORLD BEFORE HER ser regissør Nisha Pahusja nærmere på to former for moderne indisk kvinnekamp, i form av en ungdomsleder i den fundamentalistiske hinduistiske bevegelsen Dhurga Vahini og en gruppe kvinner som forsøker å oppnå økonomisk og sosial likestilling ved å bli kåret til Miss India og Miss World. Gjennom åpenhjertige intervjuer og diskusjoner med kvinnenes nærmeste blir det imidlertid raskt klart at også disse strategiene byr på store utfordringer.

Regi

NISHA PAHUJA er en regissør født i India og oppvokst i Toronto. THE WORLD BEFORE HER (2012) er hennes tredje film, og den andre av disse omhandlende India. Tidligere har hun regissert DIAMOND ROAD (2007) og BOLLYWOOD BOUND (2003). THE WORLD BEFORE HER har alt rukket å vinne World Documentary Competition Award etter premieren under Tribeca filmfestival i år.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}