BIFF 2008

The World is Big and Salvation Lurks Around the Corner

2008 • 1t 45m • Bulgaria/Ungarn/Tyskland/Slovenia

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Svetat e goljam i spasenie debne otvsjakade
Regi
Stephan Komandarev
En gang var Alex en bulgarsk gutt. Så ble han en tysk mann. Nå lider han av hukommelsestap

Alex er født i Bulgaria og oppvokst i Tyskland. Når familien en dag bestemmer seg for å legge ut på en reise for å besøke moderlandet, omkommer alle, bortsett fra Alex, i en bilulykke. Han rammes av hukommelsestap, og grepet om egen identitet blir svakere enn noensinne. Men så kommer bestefar på besøk. Han bestemmer seg for å rehabilitere sitt barnebarn og tar ham med tilbake til Bulgaria. Og mens Alex trasker rundt på den bulgarske landsbygda, begynner barndomsminnene sakte, men sikkert å komme til overflaten.

Dette er en film om personlig og kulturell identitet. I et Europa hvor eldgamle geografiske og kulturelle grenser er i ferd med å viskes ut, går stadig større deler av tradisjonssamfunnet i glemmeboken. Alex' hukommelsestap blir en metafor for den identitetsforvirringen og -fornektelsen som mange mennesker fra det gamle Øst-Europa lider av i et stadig mer grenseløst Europa. Samtidig blir hans gjenoppdagelse av barndomsminnene et eksempel på hvordan man kan kombinere det beste fra den nye og den gamle verden.

Regi

Stefan Komandarev (f. 1966) studerte film ved Det nye bulgarske universitetet og debuterte som spillefilmregissør med DOG'S HOME i 2000. Deretter slo han seg opp som dokumentarfilmregissør med filmer som THE WAY OF HARMONY (2001), BREAD OVER THE FENCE (2002) og ALPHABET OF HOPE (2004). VERDEN ER STOR OG FRELSEN LURER RUNDT HJØRNET er hans andre spillefilm.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}