BIFF 2011

The Yellow Sea

2010 • 2t 37m • Sør-Korea

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Hwanghae
Regi
Na Hong-Jin
– Kor e a? – Korea!

Den kinesiske provinsen Yanbian ligger nordøst i landet på grensen mot Nord-Korea, og har på grunn av den overveiende koreanskættede befolkningen et visst selvstyre. I provinshovedstaden Yanji bor den koreanskættede drosjesjåføren Kim Gu-nam, hvis kone for en tid tilbake dro til Sør-Korea for å tjene penger. Gu-nam har imidlertid ikke hørt fra sin kone på et halvt år, og for hver dag som går blir han mer og mer overbevist om at konen enten er død eller har forlatt ham. Gu-nam tilbringer dagene med å kjøre drosje og bedrive gambling, og når han omsider har bygget seg opp en solid gjeld til den lokale mafiaen, presenterer de ham for en noe spesiell nedbetalingsplan. Mafiaen vil nemlig ikke ha penger: For å slette gjelden må Gu-nam reise til Sør-Korea som leiemorder.

THE YELLOW SEA er en intens og spennende thriller som retter fokus mot en rekke viktige kinesiske og koreanske samfunnsspørsmål.

Regi

Na Hong-jin er en sør-koreansk regissør og manuskriptforfatter. Han debuterte i 2008 med spillefilmen THE CHASER, en film han vant både prisen for beste regissør og beste film for under Grand Bell Awards samme år. Oppfølgeren THE YELLOW SEA ble lansert i desember 2010.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}