BIFF 2015

The Yes Men are Revolting

2014 • 1t 31m • USA / Danmark / Frankrike / Tyskland / Nederland

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
The Yes Men are Revolting
Språk
engelsk
Regi
Andy Bichlbaum, Mike Bonanno, Laura Nix
Manus
Laura Nix, Andy Bichlbaum, Mike Bonanno
Foto
Keil Troisi, Raul Barcelona, Martin Boudot, Christopher Clements, Brandon Jourdan, Laura Nix, Sam Spreckley
Produsent
Laura Nix
The Yes Men er tilbake

Jacques Servin og Igor Vamos er tilbake som sine alteregoer Andy Bichlbaum og Mike Bonanno. I THE YES MEN ARE REVOLTING er det klimaskeptikere som er målet for duoens særegne form for «cultural jamming». The Yes Men sin paradegren er fortsatt falske pressekonferanser for organisasjoner og selskaper med tilhørende offentliggjøring av et radikalt skifte i agenda og filosofi. Denne formen for politisk satire grenser mot samtidskunst, og er like morsom og treffende som den er pinlig for de involverte.

Filmen har også et meta-aspekt ettersom herrene begynner å tvile på sin egen betydning, og spør seg om resultatene de oppnår er verdt alt slitet. Hvor stor gjennomslagskraft har de egentlig når de klarer å lure folk like lett gang på gang? For mens mer kjente dokumentarister umiddelbart blir kastet på dør kan The Yes Men ubemerket spasere rett inn i næringslivets korridorer. Klarer de å finne en ny giv og mening med sin egen aktivisme samtidig som de avslører klimaskeptikernes kortsynte grådighet?

Regi

The Yes Men (Andy Bichlbaum og Mike Bonanno) og Laura Nix (USA) Nix' filmografi: THE LIGHT IN HER EYES (2011). The Yes Mens filmografi: THE YES MEN FIX THE WORLD (2009).

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}