BIFF 2009

The Yes Men Fix the World

2009 • 1t 27m • Frankrike / Storbritannia / USA

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
The Yes Men Fix the World
Regi
Andy Bichlbaum & Mike Bonanno
Med tøys skal ondt fordrives

Andy Bichlbaum og Mike Bonanno arbeider i grenselandet mellom samtidskunst, politisk aktivisme og gutteaktige pøbelstreker. Sammen utgir de seg for å være ansatt i store internasjonale selskaper og sørger for å bli invitert til næringslivskonferanser hvor de fremlegger de mest absurde forslag og presentasjoner. Målet er å konfrontere den virkelighetsfjerne storkapitalen med sin egen iboende absurditet, og dermed få den til å endre sin oppførsel ovenfor samfunnets vanskeligstilte. Men ting går ikke alltid som planlagt; The Yes Mens påfunn omfavnes ved flere anledninger av institusjonene de prøver å kritisere, og duoen innser omsider at ironien har begrenset potensiale som revolusjonært verktøy.

THE YES MEN FIX THE WORLD er oppfølgeren til suksessdokumentaren THE YES MEN fra 2003, og i likhet med forgjengeren er den en både intelligent og tankevekkende dokumentarfilm som makter å sette fokus på alvorlige tema på en humoristisk og original måte.

Regi

Andy Bichlbaum er et pseudonym for Jacques Servin. Som Bichlbaum er Servin en av frontfigurene i The Yes Men, og under navnet Ray Thomas var han med på å starte aktivistgruppen RTMark. Han har også gitt ut to novellesamlinger. 

Mike Bonanno er et pseudonym for Igor Vamos. Som Bonanno er Vamos en av frontfigurene i The Yes Men, og han er også en av grunnleggerne av aktivistgruppen RTMark. Vamos arbeider også som assisterende professor ved Rensselaer Polytechnic Institute.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}