BIFF 2004

Theos blikk

2003 • 0t 59m • Tyrkia

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Theo'nun Bakisi
Regi
Necati Sönmez

I forbindelse med at vi viser Theo Angelopoulos' siste film, DEN GRÅTENDE ENGEN, setter vi opp en dokumentarfilm om denne greske regissørkjempen. Angelopoulos er en av de siste 30 årenes store filmkunstnere (STORKENS NØLENDE STEG, ODYSSEVS' BLIKK), og DEN GRÅTENDE ENGEN er første film ut i en stort anlagt trilogi om det greske folkets historie og skjebne gjennom nesten 100 år.

THEOS BLIKK fungerer som en fin innledning til Angelopoulos' samlede verker. Gjennom elleve små historier får vi møte både statister, hans nærmeste medarbeidere og ikke minst ham selv; en filmskaper som alltid har krysset grenser, enten det gjelder geografi, kultur, historie, mytologi eller poesi. Gjennom klipp fra filmene hans blir vi kjent med både personen Theo og de tilbakevendende trekkene i filmene hans. Et must for entusiaster og en finfin innføring for oss andre.

Regi

Necati Sönmez (1967) har tatt ingeniørutdanning i Istanbul. Han har arbeidet som filmkritiker i over ti år, samtidig som han arbeidet som journalist og redaktør i flere tidsskrifter, aviser og i radio. Han har vært medlem FIPRESCI-juryene på flere internasjonale filmfestivaler. Både i 1995 og 1999 ble han tildelt “Abdi Ipekci Peace and Friendship Award” for sitt arbeid for å fremme gresk-tyrkisk vennskap og samarbeid. THEO'S GAZE er hans første film. Han arbeider nå med nye dokumentarprosjekter.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}