THIN ICE er en samproduksjon mellom Oxford University og Vic..." /> THIN ICE er en samproduksjon mellom Oxford University og Vic..."/> THIN ICE er en samproduksjon mellom Oxford University og Vic...">
BIFF 2013

Thin Ice

2013 • 1t 13m • New Zealand / Storbritannia

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Thin Ice
Språk
Engelsk
Undertekster
ingen
Regi
Simon Lamb, David Sington
Foto
Simon Lamb
Produsent
David Sington, Simon Lamb
Ice Ice Baby

Parallelt med at polene krymper, vokser tilsynelatende mistilliten og skepsisen til klimaforskere. Simon Lamb er en britisk geolog som i sin frustrasjon over pressen og politikernes motvilje til å se problemet i øynene griper kameraet fatt og legger ut på en verdensomspennende reise. På sin vei møter han vitenskapsmenn som ved å vise til de stadig mer bekymringsverdige klimaendringene som finner sted, sannsynliggjør at disse problemene er menneskeskapte - og dermed er opp til oss å stanse.

THIN ICE er en samproduksjon mellom Oxford University og Victoria University of Wellington, hvis hovedmål ikke er å fortelle hvordan en løser klimakrisen, men å bevise at den både er menneskeskapt og høyst reell. I møte med filmens mange seriøse og bekymrede klimaforskere, retter Lamb fokus mot klimaskepsisen som bekvemmelig nok synes å øke i takt med behovet for handling. Det er en film med et intenst formidlingsbehov - for ikke å si en film hvis ambisjon er noe såpass gammeldags som å inspirere publikum til handling!

Regi

SIMON LAMB har en doktorgrad i geologi fra Cambridge University, og jobber i dag som professor i geofysikk ved Victoria University of Wellington. Han er forfatter av to populærvitenskapelige bøker, og har vært involvert i flere dokumentarproduksjoner for TV.

DAVID SINGTON er en selvlært dokumentarfilmskaper, som er spesielt kjent for sin prisbelønnede BBC-serie «Earth Story» (1998). Han har også laget den belønnede dokumentaren IN THE SHADOW OF THE MOON (2007), og jobber nå med serien «Moon Machines» for Discovery Channel.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}