BIFF 2003

Thirteen

2003 • 1t 40m • USA

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Thirteen
Språk
Engelsk
Regi
Catherine Hardwicke
Manus
Catherine Hardwicke, Nikki Reed
Foto
Elliot Davis
Produsent
Jeffrey Levy-Hinte, Michael London

THIRTEEN gir et direkte innblikk i den ofte brutale verdenen til en ung tenåring som forsøker å finne sin plass blant en gruppe syvendeklassinger, som tøyer de fleste grenser så langt det lar seg gjøre.

Filmen er skrevet av regissør Catherine Hardwicke i samarbeid med Nikki Reed, hvis erfaringer filmen er inspirert av. THIRTEEN omhandler livet til 13 år gamle Tracy (Evan Rachel Wood) som faller under den berusende innflytelsen til Evie (spilt av Reed selv), skolens mest populære jente. Tracy lar seg fange i en hektisk verden som fører hennes tidligere så rolige liv og følelser helt ut av kontroll. Moren Mel (Holly Hunter) gjør sitt ytterste for å forstå datterens totale forvandling, men hver gang hun strekker ut en arm, får hun en dypere forståelse av hvor langt utenfor hennes rekkevidde Tracy nå befinner seg.

Regi

Cathrine Hardwicke har i 15 år vært en ettertraktet produksjonsdesigner, hun har bl.a. jobbet med filmer som LAUREL CANYON(2002), VANILLA SKY, (2000) og TRE KONGER (1999). Hardwick har også jobbet på flere prosjekter med indie-regissøren Richard Linklater, som på mange måter har fungert som en mentor for henne. THIRTEEN er både regi- og manusdebuten til Cathrine Hardwicke.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}