BIFF 2014

ThuleTuvalu

2014 • 1t 36m • Grønland / Sveits / Tuvalu

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
ThuleTuvalu
Språk
inuit, tuvalsk og engelsk
Undertekster
Engelsk
Regi
Matthias von Gunten
Manus
Matthias von Gunten
Foto
Pierre Mennel
Produsent
Valentin Greutert, Simon Hesse
Der klimaendringene snur om på tilværelsen

I Thule - Qaanaaq på grønlandsk - lever innbyggerne i en hårfin balanse med naturen. Det lille samfunnet er bygd på jakttradisjoner i relasjon til isen og havet. Hver høst venter de spent på at isen skal bre seg over fjorden. Da står hundesledene klare for å nå fram til jaktområdene. De siste årene har de imidlertid ventet lenger og lenger på isen. På andre siden av jorda merkes også klimaendringene. Koralløya Tuvalu er i ferd med å forsvinne etter hvert som havet stiger. Bølgene graver seg innover strendene. Flere av innbyggerene spør seg om det er mulig å bli værende.

THULETUVALU tar oss med til to ytterkanter av verden. Begge er knyttet sammen av en felles skjebne. Livsgrunnlaget står i fare og innbyggerne går en usikker fremtid i møte.

 

Møt filmskaper Matthias von Gunten under alle visningene på BIFF!

 

Arrangement:

Onsdag 1. oktober, kl. 14.00 i MB1, Bergen kino Bjerknessenterets klimaforskningsdag - inkludert i billetten til THULETUVALU kl. 12.15

Regi

Matthias von Gunten (Sveits, 1953) Filmer i utvalg: MAX FRISCH, CITOYEN (2007), COINCIDENCE IN PARADISE (1999), JOURNEYS INTO THE INTERIOR (1988)

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}