BIFF 2004

Tibet: Cry of the Snow Lion

2003 • 1t 44m • USA

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Tibet: Cry of the Snow Lion
Regi
Tom Peosay

TIBET: CRY OF THE SNOW LION er en modig og engasjerende dokumentar om motstand og menneskerettigheter i Tibet. For mer enn 50 år siden annekterte Kina Tibet og innførte en rekke restriksjoner for religionsfrihet og ytringsfrihet. Amnesty International har lenge rettet søkelyset mot brudd på menneskerettigheter i Tibet, men informasjonen fra "verdens tak" når sjelden ut i mediene.

TIBET: CRY OF THE SNOW LION avdekker hemmeligheter og grusomheter fra Tibets nære fortid gjennom lokalbefolkningens historier, arkivmateriale og nyere opptak. Med tanke på de kinesiske myndighetenes lite humane prosesser mot "fiender av nasjonen", er filmen et sjeldent dristig dokument over et ofte oversett konfliktområde. Filmen belyser folkets motstand, som forekommer i både stille og støyende former, med hovedvekt på opprøret i 1987. TIBET: CRY OF THE SNOW LION har vunnet priser ved flere festivaler, og er et viktig bidrag til en debatt om menneskerettigheter som angår oss alle

Regi

Tom Peosay har brukt ti år på å lage TIBET: CRY OF THE SNOW LION. Etter endt utdannelse oppholdt han seg i Tibet i en lengre periode og ble følelsesmessig engasjert i tibetanernes fredelige kamp mot det kinesiske militære regimet. Peosay har besøkt Tibet en rekke ganger i løpet av innspillingen, og skapt mye oppmerksomhet rundt konflikten. Under innspillingen av TIBET: CRY OF THE SNOW LION fikk han i tillegg en rekke høyt profilerte skuespillere til å bidra, blant andre Martin Sheen, Susan Sarandon og Ed Harris.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}