BIFF 2008

Tilbake til Yorkshire

2007 • 1t 33m • Storbritannia

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
And When Did You Last See Your Father?
Språk
Engelsk
Regi
Anand Tucker
Manus
David Nichols, basert på Blake Morrisons roman
Foto
Howard Atherton
Produsent
Elizabeth Karlsen, Stephen Woolley, Laurie Borg
Filmatisering av Blake Morrisons selvbiografiske bestselgerroman om forholdet mellom far og sønn

Blake (Colin Firth), en mann i førtiårene, kommer hjem til farens dødsleie. Han tenker tilbake på sin oppvekst og sin familie. Når opplevde han sist faren som den han virkelig var – essensen av ham? Filmen veksler mellom nåtid på slutten av 80-tallet og oppveksten på 50- og 60-tallet. Blake minnes en barndom full av ydmykelser og uten anerkjennelse. Faren er en brautende, manipulerende sjarmør med et oppblåst ego, mens Blake er den følsomme og keitete gutten som prøver å finne sin egen vei.

Rolleprestasjonene er fabelaktige. Colin Firth som den voksne Blake, Matthew Beard som et nytt britisk talent som Blake i tenårene. Men dette er i første rekke Jim Broadbents film. Han tegner et nyansert portrett av et monster av en far, som samtidig er en helt alminnelig mann, med sine styrker og svakheter. TILBAKE TIL YORKSHIRE viser en familie stadig nærmere oppløsningen, og er en allmennmenneskelig fortelling om hvor smertefullt det kan være å leve sammen, og hvor smertefullt det kan være å skilles.

Regi

Anand Tucker (f. 1963) er født i Bangkok med indisk far og tysk mor, og er nå bosatt i Storbritannia. Han har jobbet med reklamefilm og dokumentarprogrammer for TV og er medeier i produksjonsselskapet Archer Street. Han debuterte med spillefilmen SAINT-EX i 1997 og har siden regissert HILARY AND JACKIE (1998) og Steve Martin-filmen SHOPGIRL (2005).

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}