Det interessante med TIM'S VERMEER er at den skildrer datagr..." /> Det interessante med TIM'S VERMEER er at den skildrer datagr..."/> Det interessante med TIM'S VERMEER er at den skildrer datagr...">
BIFF 2013

Tim's Vermeer

2013 • 1t 20m • USA

Ingen visninger i salg for øyeblikket
TEMA:
Originaltittel
Tim's Vermeer
Språk
Engelsk
Undertekster
ingen
Regi
Teller
Foto
Shane F. Kelly
Produsent
Penn Jillette, Farley Ziegler
Penn & Teller vs. den nederlandske gullalderen

I TIM'S VERMEER tar regissør Teller - kjent fra illusjonistduoen Penn & Teller - for seg sin venn Tim Jenisons nitide arbeid med å bevise at den nederlandske 1600-tallsmaleren Johannes Vermeer skapte sine fotorealistiske malerier ved hjelp av teknologiske hjelpemidler som i dag er glemt. Hypotesen om at Vermeer benyttet seg av andre redskaper enn sine egne øyne er mer enn et århundre gammelt, og fikk fornyet oppmerksomhet i 2001, da den britiske kunstneren David Hockney utga sin bok «Secret Knowledge» og arkitekturprofessoren Philip Steadman ga ut «Vermeer's Camera».

Det interessante med TIM'S VERMEER er at den skildrer datagrafikkeksperten Jenisons arbeid med å gjenskape et apparat av typen Vermeer kan ha brukt, for deretter å bruke det til å skape malerier som overgår hans høyst begrensede kunstneriske evner. Tellers mer taleføre kompanjong Penn Jillette er også med i filmen, og serverer løpende kommentarer til sine venners forsøk på å avsløre et av kunsthistoriens aller beste triks.

Regi

TELLER er mest kjent som den tause i duoen Penn & Teller. Han er en vellykket tryllekunstner og illusjonist, har spilt hovedroller i tv-serier, skrevet skuespill og bøker og regissert teater. TIM'S VERMEER er hans debut som dokumentarfilmregissør.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}