BIFF 2008

Tiramisu

2007 • 1t 30m • Nederland

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Tiramisu
Regi
Paula van der Oest
En berømt skuespillerinne holder hoff på husbåten sin, men hvor lenge kan festen vare?

Den berømte skuespilleren Anne begynner å dra på årene – men dét gjør ikke eksmannens kjærester! Anne bor i en husbåt i Amsterdam og har nytt livet om bord sammen med sin datter i mange år. Hun lever fortsatt et utsvevende liv og har ofte fester på båten hvor kolleger og andre kulturpersonligheter dropper innom av gammel vane etter forestillingen. Livet er med andre ord som et evig nachspiel for Anne, men en dag må hun skifte regnskapsfører – og han legger ikke fingrene imellom når han beskriver hennes dystre økonomiske situasjon.

Anne blir tvunget til å selge husbåten – og med det følger store forandringer i livet hennes. Er hun klar for å endre livsstil og bli kjedelig og avdanket? Eller vil hun gå ned med flagget til topps? Og hva sier datteren? Og hvordan kan datteren bli en brobygger mellom mor og far? Og hvordan kan en stakkars regnskapsfører bli kulturintegrert i det hele?

 

Unn deg en nederlansk filmopplevelse – "tiramisu" betyr "løft meg opp" – og det hele er ganske oppløftende, spør du oss!

Regi

Paula van der Oest (f. 1965) tok eksamen i 1988 på det nederlandske film- og fjernsynsakademiet. Hennes film ZUS & ZO ble nominert til Beste fremmedspråklige film ifm. Oscar-utdelingen 2003. MOONLIGHT (2002) vant Hollywood Discovery Award for Beste europeiske spillefilm ved Hollywood Film Festival i 2003.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}