BIFF 2005

Tjenare kungen

1t 34m • Sverige

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Tjenare Kungen
Språk
Svensk
Regi
Ulf Malmros
Manus
Anna Fredriksson og Ulf Malmros
Foto
Mats Axby
Produsent
Lena Rehnberg
En hyllest til pønkscenen i åttitallets Gøteborg

I småbyen til 19 år gamle Abra har de unge jentene kun ett mål: å finne en ikke altfor snuskete fyr som kan gjøre dem gravide og forsørge dem. Året er 1984, men pønk er fremdeles et fremmedord i bygda. Abra må tåle mange skjellsord når hun sprader rundt utenfor hamburgerkiosken med nagleskinnsjakke og bustete hår. Under en konsert blir hun kjent med Millan, ei tøff rockejente som er alt hun selv ønsker å være. Uten å tenke seg om, hopper Abra på turnébussen for å få med seg pønkens siste dager i storbyen Gøteborg.

TJENARE KUNGEN er en hyllest til en unik stil- og musikkepoke, og er behagelig fri for den distanserte ”se-så-stygg-rumpetaske-de-har”-ironien som ofte dukker opp når åttitallet skal oppsummeres. Regissør Malmros, og ikke minst rekvisitørene, utviser en enorm sans for tidsriktige detaljer – musikkbruken er imponerende i seg selv, og filmen kan skilte med alt fra Blondie-klassikere til svært lokale band fra Gøteborgs musikkscene på åttitallet. Du trenger likevel ikke å ha vært ung i 1984 for å få noe ut av denne filmen – TJENARE KUNGEN er en film du blir i godt humør av enten du er 14 eller 40.

Regi

Ulf Malmros er født i 1965. Han er fjernsynsutdannet fra Dramatiska Institutet og har regissert flere musikkvideoer. Han spillefilmdebuterte i 1992 med HA ETT UNDERBART LIV. I 1994 skrev og regisserte han tv-serien "Rapport til himlen" for SVT, og han står også bak flere andre fjernsynsproduksjoner. Han har laget den prisvinnende barnefilmen DEN BESTE SOMMEREN (2000), samt filmene BÄST I SVERIGE! (2002) og SMALA SUSSIE (2003).

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}