BIFF 2005

To eller tre ting jeg vet om ham

2004 • 1t 27m • Tyskland

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
2 oder 3 Dinge, die ich von ihm weiß
Regi
Malte Ludin
En nazistsønn skildrer familiens fortrengning av fortiden

Det har aldri vært noen hemmelighet at Hanns Elard Ludin var nazist. Allerede som 28-åring avanserte han til Obergruppenführer, og hadde kommandoen over 300 000 stormtropper. På den bakgrunn gjorde Hitler ham til «ambassadør» i Slovakia. Etter krigen ble Ludin utlevert til tsjekkoslovakiske myndigheter, som henrettet ham etter at han ble funnet skyldig i å ha spilt en sentral rolle i jødeutrydningen i landet. Ludins yngste sønn, Malte, ble født i 1942 og kjente knapt sin egen far. Da han vokste opp var farens rolle i krigen tabubelagt, og ikke engang i dag er familien i stand til å forholde seg til farens krigsforbrytelser.

Som filmskaper bestemte Malte Ludin seg for å lage en film om temaet, der han konfronterer familien med fortiden. Han trekker også inn Holocaust-ofre som forteller sin versjon. I familien hans er reaksjonene svært delte. Ludins eldste søster nekter for eksempel for at faren hadde noen som helst skyld. Ludin ventet med å slippe filmen til etter sin mors død, fordi hun var så sterkt imot prosjektet.

Regi

Malte Ludin ble født i 1942 i Bratislava. Etter å ha studert politikk i Tübingen og Berlin, arbeidet han som trainee ved fjernsynsselskapet SFB i Berlin. Deretter studerte han ved det tyske film- og fjernsynsakademiet i Berlin. Han har jobbet som frilansskribent og filmskaper siden 1976, og hans filmografi inkluderer blant annet dokumentarfilmene VIDEOBRIEF AUS BUENOS AIRES (1987) og BÖHMISCHE DÖRFER (1995). Han har også produsert en rekke filmer for barn.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}