BIFF 2012

To liv

2012 • Norge / Tyskland

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Zwei Leben
Språk
Norsk
Regi
Georg Maas
Manus
Christoph Tölle, Manus Georg Maas, Ståle Stein Berg
Produsent
Axel Helgeland
Isdalskvinnen – har vi henne nå?

I den norsk-tyske samproduksjonen TO LIV, møter vi Katrine; datter av en norsk kvinne og en tysk soldat. Som spedbarn ble hun sendt til Tyskland som en del av Heinrich Himmlers plan for å revitalisere den ariske rase, og først etter 25 år flyttet hun tilbake til Norge for å gjenforenes med sin norske mor. Som voksen bygger hun karriere og et harmonisk familieliv i Norge, men basert på en skyggefull fortid som gradvis avdekkes.

TO LIV er et spennende drama med thrillerelementer, som stiller spørsmålet om hvorvidt fakta og sannhet alltid er én og samme ting. Historien tar opp viktige tema som den voldsomme fordømmelsen av de såkalte tyskertøsene og de resulterende barna - en stor skamplett på etterkrigstidens håndtering av okkupasjonen. Samtidig presenterer regissør Georg Maas en spennende og troverdig vri på et av Bergens mest omtalte uløste mysterier – funnet av et forbrent kvinnelik i Isdalen.

Regi

GEORG MAAS er en tysk freelance manusforfatter og regissør. Etter en kort periode som snekkerlærling, tok han en omfattende utdannelse ved blant annet det tyske Film and Television Academy og European Film Academy. Tidligere har han regissert blant annet fjernsynsfilmen ATEMNOT (1991) og dokumetaren THE BUDDAH WALLAH (2011), før han i 2012 kunne lansere ZWEI LEBEN (TO LIV) med den norske skuespillerlegenden Liv Ullmann i en av hovedrollene.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}