BIFF 2010

To søsken

2010 • 1t 45m • Argentina / Spania / Uruguay

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Dos hermanos
Regi
Daniel Burman
En varm komedie om betingelsesløs kjærlighet til familiemedlemmer man ikke liker

Søskenparet Susana og Marcos har begge passert 60, og er fortsatt enslige. Susana er en manipulerende og ekstravagant eiendomsspekulant, og har overlatt hele jobben med å pleie deres felles mor til storebroren Marcos. Marcos er søsterens rake motsetning; altoppofrende og tilbaketrukket. Når moren sovner inn, selger Susana huset hvor Marcos og moren har bodd sammen, og tvinger broren til å flytte fra Buenos Aires til Uruguay. Selv om Susanas motiver er langt fra edle, er dette en mulighet for Marcos til å begynne å leve sitt eget liv igjen.

Familierelasjoner er et kjent tema i filmene til den argentinske regissøren Daniel Burman. TO SØSKEN utforsker elsk/hat-forholdet mellom to godt voksne søsken fra Buenos Aires' øvre middelklasse. Samtidig leker Burman med elementer fra den argentinske hovedstadens kultur og livsstil, og tar sosietetens overdrevne stil på kornet med både humor og ømhet.

Regi

Daniel Burman (1973) er regissør, manusforfatter, produsent og et viktig navn i den argentinske nybølgen fra tiden rundt århundreskiftet. Burman er født og oppvokst i Buenos Aires, i en polsk-jødisk familie, og portretterer sitt eget miljø i den selvbiografiske trilogien WAITING FOR THE MESSIAH (2000), LOST EMBRACE (2004) og FAMILY LAW (2006). Han har også vært medprodusent på Walter Salles’ suksessfilm THE MOTORCYCLE DIARIES (2004). Den argentinske filmskaperen har vunnet en rekke priser, blant annet Sølvbjørnen i Berlin for beste film (LOST EMBRACE). Tidligere har Burman utforsket identitetsspørsmål blant unge europeiskættede argentinere. Hans nyeste film, BROTHER & SISTER, omhandler alderdom og søskenforhold, og Burman har fått med seg to argentinske skuespillerlegender, Graciela Borges og Antonio Gasalla, i hovedrollene.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}