BIFF 2004

Tokyo Godfathers

2003 • 1t 32m • Japan

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Tokyo Godfathers
Regi
Satoshi Kon & Shôgo Furuya

En alkoholisert eksproffsyklist, en gatejente og en transvestitt på tuppa, havner på gaten i Tokyo etter at Japans økonomi har rast sammen. Her blir de ført sammen av en baby de finner på gaten. Sammen møter de utfordringene og konfronterer grunnen til at de havnet på gaten.

Motivet med tre tøffe karakterer som plutselig må ta seg av et barn, er en klassiker i filmhistorien. Og her siktes det slett ikke til flaue, bebartede komedier fra 80-tallet, men for eksempel til to av John Fords westernfilmer: 3 BAD MEN (1926) og 3 GODFATHERS (1948). Disse har inspirert regissøren av TOKYO GODFATHERS.

Gjenskapelsen av Tokyos geografi og landemerker er vakker. Kunstnerisk leder Nobutake Ike brukte månedsvis på å vandre rundt i Tokyos bakgater og fotografere omgivelsene der handlingen foregår. Resultatet har blitt en enestående nøyaktig gjengivelse som samtidig maler byen til en vakker kjærlighetsarie. Mad House studio, som også produserte X, VAMPIRE HUNTER D og NINJA SCROLL, står for animasjonen.

Regi

Regissør Satoshi Kon (1963) har sin utdannelse fra kunstskolen. Han begynte som mangategner før han gikk over til å tegne bakgrunnene til animefilmer. Han gikk gradene og i 1997 kom hans spillefilmdebut, den nå kanoniserte PERFECT BLUE. TOKYO GODFATHERS er Satoshi Kons tredje film, som han også har skrevet.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}