BIFF 2017

Tom of Finland

1t 51m • Danmark / Finland / Sverige / Tyskland / USA

Ingen visninger i salg for øyeblikket
TEMA:
Originaltittel
Tom of Finland
Språk
engelsk/finsk/tysk
Undertekster
norsk
Regi
Dome Karukoski
Lommene fulle av bananer

Med sine elegante tegninger av muskuløse menn i tettsittende klær og utfordrende positurer, ble Touko Valio Laaksonen (1920–1991) alias Tom of Finland tidlig et ikon i homsemiljøer verden over. Og etter hvert som LHBTQ-kulturen ble innlemmet i mainstreamen, ble han en av disse kunstnerne som alle kjenner til, men som de fleste likevel vet forsvinnende lite om. I den biografiske spillefilmen TOM OF FINLAND forteller Dome Karukoski historien om Laaksonens liv, med fokus på hendelsene som formet dette unike kunstnerskapet.

Med trygg hånd guider Karukoski publikum gjennom de avgjørende episodene i Laaksonens liv – fra et møte med en russisk fallskjermjeger under andre verdenskrig som brenner seg fast i hovedpersonens hukommelse, til opphold i et California som er tydelig preget av fetisjestetikken Laaksonen selv bidro til å skape. TOM OF FINLAND er et fascinerende kunstnerportrett som gir oss et bilde av mannen bak de berømte tegningene av uniformskledde menn med struttende muskler og … andre kroppsdeler.

Regi

Dome Karukoski (Kypros/Finland/USA) Filmer i utvalg: THE GRUMP (2014), LEJONHJÄRTAT (2013), LAPLAND ODYSSEY (2010), FORBIDDEN FRUIT (2009)

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}