BIFF 2003

Traces of the Dragon: Jackie Chan and His Lost Family

2003 • 1t 36m • Hongkong / Kina

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Traces of the Dragon: Jackie Chan and His Lost Family
Regi
Mabel Cheung

De fleste vet at Jackie Chan er actionhelt fra Hongkongs filmverden, og i tillegg er han også Hollywood-stjerne. Men hvem den egentlige Jackie Chan er, visste selv ikke han så mye om inntil nylig. Alt han visste var at han var født i Hongkong i 1954 og at foreldrene var fattige. Faren var kokk og moren hushjelp. Han hadde ingen søsken.

Nylig begynte morens helse å skrante, og faren bestemte seg for å fortelle sønnen sannheten om hvem hans egentlige familie var. Det viste seg at han var adoptert til Hongkong fra Kina. Hans biologiske far var spion i Nasjonalistpartiet under Chian Kai-sheks regime og moren var langt fra en enkel husmor. I tillegg hadde Jackie Chan flere søsken i Kina. Filmen følger sporene tilbake til hans ”hemmelige” familie, og forteller om skjebner som slett ikke var uvanlig som følge av 2. verdenskrig, borgerkrigen og kulturrevolusjonen. Denne svært humanistisk anlagte beretningen forteller ikke en enkelt families historie, snarere er den et dokument som beskriver hele Kinas historie gjennom det 20. århundre. Den kunne vært underholdende pensum i opptil flere skolefag.

Regi

Mabel Cheung er født i Hongkong i 1950. Hun studerte engelsk litteratur i Hongkong og Bristol, før hun begynte å arbeide med fjernsyn i 1978. Deretter studerte hun ved New York University Graduate Film School fra 1981-82. Siden debuten som filmregissør har hun en rekke ganger samarbeidet med regissør og produsent Alex Law. Det var også tilfellet med spillefilmen THE SOONG SISTERS, som fikk stor internasjonal suksess.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}