BIFF 2010

Transcendent Man

2009 • 1t 35m • USA

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Transcendent Man
Regi
Robert Barry Ptolemy
"Does God exist? Well, I would say, 'Not yet'.” —Ray Kurzweil

Ray Kurzweil er en av verdens fremste oppfinnere, teknologer og futurister. Han står bak en uhorvelig rekke oppfinnelser som har forbedret livene til mennesker over hele verden. De siste årene har han spesialisert seg på å forutsi fremtidige utviklinger innenfor teknologi, vært rådgiver for flere presidenter og også utgitt flere bøker om temaet. Kurzweil mener blant annet at hva han kaller singulariteten er nært forestående – dagen hvor den teknologiske utviklingen går så fort og informasjonsmengden blir så stor at det er vanskelig å i det hele tatt se for seg tiden før dette. Revolusjonen vil påvirke alle områdene av våre liv, men vi vil ha god tid – han mener blant annet at forventet levealder vil øke med mer enn ett år for hvert år som går og at vi dermed får evig liv. Samtidig vil vi kunne koble kroppene våre direkte til datamaskiner og milliarddoble intelligensen. Og det beste med det? Det vil skje i løpet av de neste 30 årene.

TRANSCENDENT MAN utforsker både livet og ideene til Kurzweil, en utvilsomt interessant og kontroversiell mann. Uansett hva fremtiden gir oss er filmen en øyeåpner for kreativitet, skaperglede og gleden ved å tenke nye tanker.

Regi

Robert Barry Ptolemy er en amerikansk manusforfatter og regissør. Hans første film var skrekkortfilmen THE CATCH (2001). TRANSCENDENT MAN er hans første dokumentarfilm.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}