BIFF 2003

Trillingene fra Belleville

2003 • 1t 22m • Frankrike / Belgia / Canada

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Les Triplettes De Belleville
Språk
Fransk
Regi
Sylvain Chomet
Manus
Sylvain Chomet
Foto
Evgeni Tomov
Produsent
Didier Brunner, Paul Cadieux

Champion bor sammen med bestemor, Madame Souza, i et tårnlignende hus utenfor Paris. Det er etterkrigstid, og Champion er trist og ensom, uten noen kamerater å leke med. Alt dette endrer seg imidlertid når Mme Souza kjøper en hundevalp og en trehjulssykkel til ham. Alle dager vies til frenetisk sykling i sirkler på gårdsplassen. Besatt av barnebarnets interesse for denne trehjulssykkelen, bestemmer bestemor seg for å trene Champion opp til å bli en vinner, slik at han en dag kan trone øverst på seierspallen i selveste Tour de France.

Det er ingen dialog, bare uforståelig snakk. Godt hjulpet av lyddesignet for øvrig, bidrar musikken til Benoît Charest til å løfte stemningen enda mer: Noen ganger mørk og voldelig som i Simpsons’ ”The Itchy and Scratchy Show”, men like ofte varm og øm som i en hvilken som helst episode av Betty Boop. TRILLINGENE FRA BELLEVILLE ser ut nærmest som en håndtegnet tegneserie, men man har tatt i bruk det siste innen animasjonsteknologi til fulle for å vekke disse fornøyelige karakterene til live. En helt uforglemmelig animasjonsfilm om helt uforglemmelige personligheter.

Regi

Sylvain Chomet ble født i Maisons-Laffite, Frankrike, i 1963. Han interesserte seg tidlig for tegneserier og tok eksamen ved d’Arts Plastiques i 1986. I 1987 publiserte han sin første tegneserie "Le Secret Des Libellules (Futuropolis)", før han kom inn på d’A ngoulême. Han har også, sammen med Nicolas de Crecy, adaptert og tegnet romanen "Bug-Jargal" av Victor Hugo. Den første korte animasjonsfilmen, ÇA VA, ÇA VA!, ble ferdigstilt i 1990. Det var likevel ikke før han og partner Nicolas de Crecy sammen regisserte LA VIEILLE DAME ET LES PIGEONS i 1995 at han fikk internasjonal oppmerksomhet. Filmen høstet mye ros og tok med seg en rekke anerkjente priser, blant annet hovedprisen under World Animation Celebration i Los Angeles og BAFTA-prisen for beste animerte film i London. TRILLINGENE FRA BELLEVILLE er Chomets første helaftens animasjonsfilm.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}