2017 • 1t 48m • USA

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Trophy
Språk
engelsk
Undertekster
engelsk
Regi
Shaul Schwarz, Christina Clusiau
Manus
Christina Clusiau
Foto
Shaul Schwarz, Christina Clusiau
Produsent
Lauren Haber, Julia Nottingham
Suvenirjegerne

TROPHY undersøker forholdet mellom troféjakt og bevaring av artsmangfoldet og naturen – et forhold som de fleste seere av denne dokumentaren vil erfare er langt mer komplisert enn først antatt. Her møter vi trofèjegere i Nord-Amerika og i Afrika som jakter på de mektigste av de ville dyrene med det mål for øye å ta med seg en pote, et horn eller et hode som suvenir.

I de store naturreservatene betaler ivrige jegere enorme summer for å få jakte på utrydningstruede arter de kan henge på veggen, men de fleste av dem vil hevde at de spiller en viktig rolle i å opprettholde bestanden av løver, neshorn og andre raser. Dyrevernaktivistene fordømmer på sin side troféjegerne, men hvem er det egentlig som har rett? Og finnes det i det hele tatt noe slikt som riktige og gale svar i denne sammenhengen? TROPHY gir oss et innblikk i en verden hvor ville dyr er handelsvare, og hvor spørsmålet om jakt er langt mer komplisert enn de fleste liker å innrømme.

Regi

Shaul Schwarz (Israel), Christina Clusiau (USA, 1980). Schwarz' filmografi: AIDA'S SECRETS (2016), NARCO CULTURA (2013). TROPHY er Clusiaus regidebut.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}