BIFF 2011

Troubadours

2011 • 1t 41m • USA

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Troubadours
Regi
Morgan Neville
Feel the earth move

Sekstitallet er på hell, Beatles er i ferd med å kollapse og Rolling Stones vet ikke hva de skal ta seg til. Et væromslag er åpenbart i luften, og frem fra asken av det glade, poppete sekstitallet stiger singer-songwriteren frem i all sin intime, selvutleverende prakt. Dokumentarfilmen TROUBADOURS henter sitt navn fra klubben The Troubadour i West Hollywood, som fra slutten av sekstitallet til midten av syttitallet var sentrum for en musikalsk bevegelse som bredte seg langt utenfor Californias grenser.

TROUBADOURS er en film om hvordan USA slo tilbake da den britiske musikalske invasjonen var på retrett, og i fokus finner vi Carole King og James Taylor, to av denne bevegelsens mest tonangivende artister. Blant intervjuobjektene finner vi dessuten navn som Jackson Browne, Robert Christgau, David Crosby, Elton John, Kris Kristofferson, Steve Martin, Roger McGuinn og Cynthia Weil.TROUBADOURS forteller en fascinerende historie om en epoke i amerikansk popmusikk som aldri har fått den hyllesten den fortjener. Og den gjør det, naturligvis, med rikelige doser god musikk.

Regi

Amerikaneren Morgan Neville har bred erfaring fra film- og tv-produksjon, både som produsent, manusforfatter og klipper. Som regissør er han mest kjent for sine filmer om musikere, deriblant JOHNNY CASH’S AMERICA (2008) og SEARCH AND DESTROY: IGGY & THE STOOGES' RAW POWER (2010).

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}