2003 • 1t 56m • Sør-Korea

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Tyubeu
Regi
Baek Woon-hak

Her er serverer vi en actionfilm breddfull av energi og en god slump humor. Den er blott til lyst og du får hva du er ute etter: spenning i nær to timer. Filmen er en hit i øst-asiatiske kinomarkeder, og hadde den vært amerikansk, hadde den kommet automatisk på kino i Norge.

Det handler om terrorister og kapring av et overfylt tog på undergrunnsbanen i Seoul. Toget er fyllt med sprengstoff som vil detonere dersom politiet stopper det. Filmen starter i femte gir på Gimpo-flyplassen, og fortsetter i samme tempo og rytme på vei ned i undergrunnen. Her befinner også vår helt seg. Han er sivilkledd politimann og rede til å møte alle slags farer. En ung kvinne biter seg merke i ham og blir etterhvert hans medhjelper. Resten er fart og spenning, og toget i de mange tunnelene og sporsystemene under jorden bidrar sterkt til følelsen av klaustrofobi i stor fart.

Regi

Baek Woon-hak begynte på universitetet i en alder av 26 år, da han ville studere drama og bli filmregissør. Hans kortfilm BACKAHE gjorde ham kjent innen produsentkretser da den vant kortfilmfestivalen i Shin Young. Da han stiftet familie ble han reklamemann og produsent i Daehong Communications i 1993. Etter manuset til SHIRI, debuterte han som regissør med TUBE.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}