BIFF 2003

Tusen måneder

2003 • 2t 04m • Marokko / Frankrike / Belgia

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Mille Mois
Regi
Faouzi Bensaïdi

Med handlingen lagt til en marokkansk landsby i fastemåneden Ramadan (hvor det sies at siste natt er viktigere enn tusen måneder) følger vi åtte år gamle Mehdi som bor med sin bestefar og unge mor. Han tror faren er i Frankrike, men egentlig er han i fengsel.

Filmen er lett og ledig, men regissøren tar sin tid. (Det tar f.eks. halve filmen før vi skjønner hvorfor gutten har en stol han bærer på). Til tider fortelles det med skjev, anekdotisk humor, for Mehdi prøver så godt han kan å forstå hva som skjer i det lille rare samfunnet. Her er følelsesmessig og visuell sjarm, og TUSEN MÅNEDER er fullpakket med eksentriske og fascinerende typer som gjør den til en hjertevarm debutfilm.

Regi

Faouzi Bensaïdi er født i Meknes i Marokko. Han studerte ved Rabats Institutt for Scenekunst, og satte siden opp teaterstykker. I 1995 dro han til Paris' høyskole for scenekunst og utdannet seg som skuespiller. I 1997 regisserte han sin første kortfilm KLIPPEN, som vant en bråte priser i Frankrike og utenlands. Han var medmanusforfatter for André Téchinés LOIN (1999), hvor han også spilte en av rollene. I 2000 regisserte han kortfilmene VEGGEN, prisvinner i Cannes, og THE RAIN LINE, som vant i Venezia. TUSEN MÅNEDER er hans debutspillefilm.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}