BIFF 2007

Tuyas to ektemenn

2006 • 1t 35m • Kina

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Tuyade Hunshi
Språk
Mandarin
Regi
Wang Quanan
Manus
Lu Wei
Foto
Lutz Reitemeier
Produsent
Yan Jugang
Gullbjørnvinneren i Berlin 2007 er denne kinesiske "scener fra et mongolsk ekteskap"

Levekårene for de som bor på landsbygden og steppelandet i Indre Mongolia i Kina forverres hvert år. Her er en historie som vant Gullbjørnen i Berlin i år. Den omhandler Tuya, som må jobbe hardt for å ta seg av sin syke ektemann Bater og deres to barn. En dag blir hun selv rammet av en ulykke og tanken på skilsmisse og en ny ektemann vokser gradvis frem. Hun tenker å finne seg en mann som kan akseptere at Bater er i nærheten og blir tatt vare på, men ingen andre menn vil høre snakk om det. En dag møter hun sin barndomsvenn som er villig til å gifte seg med henne mot at Bater blir anbrakt på et eldresenter.

Filmskaperen Wang Quanan forteller at hans mor var født i Indre Mongolia i nærheten av her hvor filmens handling foregår. Han har alltid likt mongolere og deres levemåte og musikk. Da han forsto hvor alvorlig situasjonen var – mongolene blir fordrevet fra sitt land og anbrakt andre steder fordi provinsen skal industrialiseres – fant han at han måtte lage en film om disse gjeterne før kulturen deres var visket bort.

Regi

Quanan Wang (Ya'an i Shaanxiprovinsen, 1956) har tidligere regissert de to filmene LUNAR ECLIPSE (99) og THE STORY OF ERMEI (04)

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}