BIFF 2004

Tvillingfrisørene fra Bagdad

2004 • 0t 59m • Norge

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Tvillingfrisørene fra Bagdad
Regi
Shahrokh Kavousi & Thor Morten Trå

I denne dokumentaren møter vi de to musikalske frisørene og eneggede tvillingene Ehmad og Amir Saion. De har flyktet fra Irak og driver nå en frisørsalong i Bergen. De to brødrene jobber sammen, er bestevenner og gifter seg etter hvert med to nabosøstre fra Bagdad. Vi følger dem fra våren 2002 og cirka to år frem i tid. Det er en begivenhetsrik periode i deres liv. Først er det 17. mai og ikke minst deres eget dobbeltbryllup som står i fokus. Men så kommer krigstrusselen og krigen i Irak til å påvirke dagliglivet i frisørsalongen. Både deres egen og konenes familie bor fremdeles i Bagdad, og Ehmad og Amir lever i frykt for hva som kan hende dem. Gjennom de to små familiene får vi et nytt perspektiv på krigen.

Filmen gir også et innblikk i arabisk musikk. Tvillingene spiller sammen i bandet Bagdad Twins og har et ønske om etter hvert å kunne leve av musikken. De har startet et samarbeid med norske musikere, og tvilligbrødrenes tradisjonelle musikalske røtter kan komme til å tilføre norsk musikk noe ganske nytt og spennende.

Regi

Thor Morten Trå (f. 1973) har filmvitenskap mellomfag, tv- og videoproduksjon og en master i screenwriting. Han har regissert flere kortfilmer og dokumentarfilmer, bl.a. KILL YOUR DARLINGS (1997) for Nordisk Ungdoms-tv, KRISTOFFERS HIMMELFALL (2002) og YRKESDYKK (2003).

Shahrokh Kavosi (f. 1975) har en bachelor fra Kunsthøgskolen i Bergen og Nordland kunst- og filmskole.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}