BIFF 2006

Uganda Rising

2006 • 1t 23m • Canada

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Uganda Rising
Regi
Jesse James Miller & Pete McCormack
Nord-Ugandas Acholi-befolkning har lidd helt siden britene kolonialiserte Uganda. Om barnesoldater.

Denne lærerike filmen handler om hvordan kolonimaktene på 1800-tallet tok for seg av det ressursrike afrikanske kontinentet. Uganda var et protektorat under det Britiske imperium fra og med 1894. Britene drev som de fleste andre med en splitt og hersk-teknikk – i Uganda mellom nord og sør – mellom de forskjellige stammer eller folkeslag. Fra 1962 ble Uganda selvstendig og spenningene mellom nord og sør ble forsterket av korrupte regjeringer og utenlandsk manipulasjon. De brutale regimene til Milton Obote og Idi Amin medførte en katastrofe for sivilbefolkningen, som ble forfulgt og mange hundre tusen mistet livet.

I de to siste tiår har krigen mellom Musevenis regjeringsstyrker og The Lord’s Resistance Army (LRA) ødelagt mye av landet og spesielt for Acholi-folket i nord. Gjennom umenneskelig terror har LRA bortført mer enn 25.000 barn og mange av dem er tvunget til å begå grusomheter mot lokalbefolkningen.

Et afrikansk uttrykk sier at når elefanter sloss, blir gresset ødelagt. For ungene i Nord-Uganda fortsetter terroren og elefantene er mange: LRA, Yoweri Museveni, rasisme, kolonialisme, religiøst opprør, IMF, FN, Acholilderne, krigen mot terror og mye annet. Resultatene er blitt katastrofale.

Regi

Jesse Miller har bakgrunn som klipper, regissør og manusforfatter. Han opererer nå fra Vancouver, som omtales som "Hollywood North".

Pete McCormack er forfatter, poet, filmprodusent og regissør. I 2003 skrev og regisserte han SEE GRACE FLY. McCormack er også musiker og komponist.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}