BIFF 2009

Ulvejenten

2009 • 1t 28m • Russland

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Volchok
Regi
Vasili Sigarev
Et mor-datter forhold fra helvete i dagens Russland.

En gravid kvinne blir arrestert av politiet etter å ha knivstukket noen. En voice-over, som viser seg å tilhøre graviditetens utfall, forteller at hun ikke skulle møte moren sin før sju år etterpå. Hun har levd hos bestemoren i mellomtiden, og vi ser filmen gjennom den lille jentens øyne. Hun er født i en verden som ikke ønsker henne velkommen, av en mor som prøver å flykte fra barnet sitt. Datteren vet ikke bedre enn å vente på og savne moren sin, som ikke gjengjelder følelsene.

Den anerkjente russiske teaterforfatteren Vasili Sigarev har valgt å filmatisere et av sine tidlige skuespill. ULVEJENTEN er en kompromissløs og helsvart skildring av et ødelagt og usunt forhold mellom en mor og hennes datter i dagens Russland. Yana Troyanova er fantastisk i rollen som den unge moren, som ikke har rom for noe annet i sitt liv enn sin egen tilfredsstillelse, og som tyr til psykologisk misbruk. ULVEJENTEN er en modig og stilsikker debutfilm med fortolkningen av den monstrøse moren som dens største trumfkort.

Regi

Vasili Sigarev er først og fremst en anerkjent forfatter av skuespill, og stykkene hans har blitt satt opp i Norge mange ganger. WOLFY (2009) er hans debutfilm, og han har valgt å filmatisere et av sine tidlige skuespill. Sigarev først og fremst opptatt av å skildre det russiske samfunnet etter kommunismens fall.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}