BIFF 2008

Under Our Skin

2008 • 1t 44m • USA

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Under Our Skin
Regi
Andy Abrahams Wilson
Medisinsk etikk og vitenskapelig prestisjekamp – en film om borreliose og dens konsekvenser

Medisinsk etikk og vitenskapelig prestisjekamp er to sentrale stikkord for denne bemerkelsesverdige dokumentaren om borreliose, en nevrologisk lidelse forårsaket av en bakterie vi kan få i oss via flåttbitt.

Borreliose – eller Lyme disease som sykdommen kalles i USA – er en av vår tids mest misforståtte og kontroversielle sykdommer. Den er vanskelig å konstatere, og mange tusen pasienter blir feildiagnostiserte med fibromyalgi, kronisk tretthetssyndrom, autisme, MS og diffuse diagnosevarianter. Det er trolig flere som får borreliose enn HIV hvert år. Likevel avviser det amerikanske medisinske establishment – godt støttet av forsikringsbransjen – at borreliose kan føre til kroniske lidelser.

UNDER OUR SKIN gir et sterkt og nokså skremmende innblikk, ikke bare i vitenskapelige og politiske overveielser, men også i enkeltindivider hvis liv er blitt fullstendig ødelagte. Dette er en type dokumentarfilm som gir oss ny viten, og ikke minst – den er spennende som en thriller fra Hollywood.

Regi

Andy Abrahams Wilson har sin bakgrunn innen fotografi og kulturantropologi. Han etablerte Open Eye productions og er blitt Emmy-nominert som produsent. I tillegg arbeider han som regissør og kameramann. Han studerte ved Northwestern University og the USC Film School og har laget film i mer enn et tiår. Han har blant annet laget en rekke filmer om dans og dansere.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}