BIFF 2016

Under the Sun

2015 • 1t 46m • Latvia / Nord-Korea / Russland / Tsjekkia / Tyskland

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Under the Sun
Språk
koreansk
Undertekster
engelsk
Regi
Vitalij Manskij
Manus
Vitalij Manskij
Foto
Alexandra Ivanova
Produsent
Natalia Manska
Nord-Korea bak fasaden

Etter flere år med forhandlinger fikk den russiske regissøren Vitalij Manskij tillatelse fra Nord-Koreas myndigheter til å lage en dokumentar om en nøye utvalgt familie. I denne perfekte familien er det 8 år gamle Zin Mi som er i fokus, og filmen følger hennes forberedelser til feiringen av Kim Jong-Ils bursdag. Familien lever i velstand, foreldrene har vellykkede karrierer, og patriotismen formelig lyser av dem.

Manskij måtte lage filmen under streng statlig kontroll, og myndighetene valgte både sted og intervjuobjekter, og skrev manus. Alt som ble filmet måtte gjennom en streng sensur for å sørge for at ingenting upassende ble med i den ferdige filmen, men det myndighetene ikke visste var at teamet fortsatte å filme, og dermed fanget spillet som foregikk bak kulissene mellom de nøye planlagte opptakene. Sammenstillingen av disse to svært forskjellige virkelighetene gir oss et sjeldent innblikk i hvor mye kontroll og manipulasjon som brukes for å fremstille Nord-Korea og dets folk på en positiv måte.

 

Festivalgjest: Regissør Vitalij Manskij

Regi

Vitalij Manskij (Ukraina, 1963) Filmer i utvalg: CLOSE RELATIONS (vises på BIFF i år), PIPELINE (BIFF 2013), MOTHERLAND OR DEATH (2011), VIRGINITY (2008), TENDER'S HEAT: WILD WILD BEACH (BIFF 2007), GAGARIN'S PIONEERS (2006)

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}