BIFF 2009

Unmistaken Child

2008 • 1t 42m • Israel

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Unmistaken Child
Regi
Nati Baratz
En spennende dokumentar om jakten på en gjenfødt Lama

Da den store tibetanske mesteren Lam Konchog døde i 2001, ba Dalai Lama Tenzin Zopa, Konchogs elev gjennom 21 år, oppdraget med å lokalisere den reinkarnerte Lamaen. Denne gutten – som kan befinne seg hvor som helst på jordkloden – må finnes i løpet av en periode på fire år, etter dette vil det være for vanskelig å skille barnet fra sine foreldre.

UNMISTAKEN CHILD handler først og fremst om Tenzin Zopas lange og strabasiøse jakt på et ukjent barn, men filmen er også en skildring av elevens sorg etter tapet av sin mester. Oppdraget tar Tenzin Zopa på en lang ferd gjennom bortgjemte fjellstrøk og knøttsmå landsbyer hvor tiden synes å ha stått stille i århundrer. Ved hjelp av astrologer, drømmetydere og landsbyboere, finner han til slutt en gutt. Men er det den riktige?
UNMISTAKEN CHILD gir oss et spennende innblikk i en verden og et livssyn som for de fleste av oss er underlig fjernt – men likevel besynderlig forlokkende.

Regi

Nati Baratz er født i Jerusalem, Israel. Etter at han gikk ut fra filmskolen ved Universitetet i Tel Aviv i 2000 har han jobbet som freelance regissør og produsent. Før UNMISTAKEN CHILD (2008), har han laget TEL AVIV-KYRGYZSTAN (2001) og NOCHES (2004) som begge er vist på israelsk fjernsyn.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}