BIFF 2011

Upside Down: The Creation Records Story

2010 • 1t 41m • Storbritannia

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Upside Down: The Creation Records Story
Regi
Danny O'Connor
"Just what is it that you want to do?"

The Jesus and Mary Chain, Primal Scream, My Bloody Valentine, The Pastels, Felt, Teenage Fanclub, Ride, Saint Etienne, Super Furry Animals, The Boo Radleys, Swervedriver, The Lilac Time – og Oasis: Med unntak av Postcard og Factory, er det ingen plateselskap som har hatt større påvirkning på britisk indie enn Creation Records. UPSIDE DOWN forteller historien om hvordan Alan McGee startet med tomme hender og et banklån på 1000 pund, og endte opp med et forvokst kokaindrevet monster av et plateselskap. Vi tas med på en reise som begynner med nostalgisk sekstitallsinspirert retropop og som ender i det oppblåste kaoset som Oasis' verdensomspennende suksess ga opphav til.

UPSIDE DOWN er en historie om hvordan god smak og musikalsk innovasjon både endret vestens musikalske landskap, og banet vei for store salgssuksesser. Og som en direkte følge av dette er det også en historie som ender sånn som det alltid gjør når den britiske arbeiderklassen får for mye penger mellom hendene. Men viktigst av alt er det en dokumentar som byr på mer god gitarmusikk enn hva som rimeligvis burde være mulig å presse inn i en film.

Regi

Danny O'Connor er en britisk musikkjournalist som har laget en rekke dokumentarer for radio og tv. UPSIDE DOWN er hans første dokumentar for det store lerretet.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}