UPSTREAM COLOR er en film som innbyr til tolkning, men selv ..." /> UPSTREAM COLOR er en film som innbyr til tolkning, men selv ..."/> UPSTREAM COLOR er en film som innbyr til tolkning, men selv ...">
BIFF 2013

Upstream Color

2013 • 1t 36m • USA

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Upstream Color
Språk
Engelsk
Undertekster
ingen
Regi
Shane Carruth
Manus
Shane Carruth
Foto
Shane Carruth
Produsent
Shane Carruth, Casey Gooden, Ben LeClair
Årets mest omtalte og hyllede kunstfilm er endelig på en kino nær deg!

En mystisk mann tvinger i Kris en pille som inneholder en spesiell type rundorm. Pillen hensetter henne i en koma-lignende transetilstand, og den mystiske fremmede benytter anledningen til å stjele alt hun eier. Når hun våkner kjenner hun små ormer krype under huden, og forsøker å fjerne dem med en kjøkkenkniv. Deretter støter hun på enda en mystisk mann som fjerner den opprinnelige ormen, og etterlater henne uten hukommelse om noe av det som har skjedd. Pengelens og arbeidsledig må Kris forsøke å stable seg på bena igjen. Og så møter hun Jeff.

UPSTREAM COLOR er en film som innbyr til tolkning, men selv har regissør Shane Carruth sagt at han ønsket å lage en film om organiske prosesser. Uansett hvordan man ender opp med å se den, er ikke dette en film hvor det lønner seg å gå inn med en målsetning om å løse noen form for rebus. UPSTREAM COLOR er en vakker, overveldende og dypt forstyrrende kunstfilm laget av en regissør som tar begrepet indiefilm – i betydningen uavhengig film – til nye høyder.

Regi

SHANE CARRUTH er en amerikansk regissør, manusforfatter og skuespiller, som i 2004 mottok lovord og sanket inn priser for sin debutfilm PRIMER.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}