2021 • 1t 21m • USA / Mexico

74 interessert
Ingen visninger i salg for øyeblikket
Festival

BIFF KINO

Språk
engelsk
Regi
Natalia Almada
Manus
Natalia Almada
Foto
Bennett Cerf
Produsent
Elizabeth Lodge Stepp, Josh Penn
Er vi mennesker eller er vi brukere?

I dag omgir vi mennesker oss med mer teknologi enn på noe annet tidspunkt i historien. Samtidig forstår vi mindre enn noensinne av hvordan teknologien fungerer – enn si hva den gjør med oss. USERS utforsker menneskehetens komplekse forhold til teknologi ved å stille spørsmålet om hvordan livene våre kommer til å se ut i fremtiden. Er det teknologiske fremskrittet en naturlov? Og er den teknologiske utviklingen vi opplever nå virkelig et fremskritt eller bidrar bruken av maskiner som kan gjøre menneskets jobb bedre enn mennesket selv til å dehumanisere verden?

USERS er en kontemplativ og eksepsjonelt vakkert fotografert dokumentar som er mer opptatt av å stille spørsmål enn den er av å servere svar. Takket være sin drømmeaktige stil, spektakulære bilder og imponerende lyddesign har filmen både blitt sammenlignet med Godfrey Reggios kultklassiker KOYAANISQATSI og blitt belønnet med en regipris i Sundance. Med sin fjerde helaftens dokumentarfilm har Natalia Almada begått en tankevekkende og visuelt forførende meditasjon over hvor vi og den smarte teknologien vår er på vei.

Regi

Natalia Almada (Mexico/USA) Filmer i utvalg: TODO LO DEMÁS (2016), MAUSOLEETS VOKTER (2011), THE 8 (2009) EL GENERAL (2009)

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}