BIFF 2017

UT AV INTET

2017 • 1t 46m • Tyskland

Ingen visninger i salg for øyeblikket
TEMA:
Originaltittel
Aus Dem Nichts / In the Fade
Språk
tysk
Undertekster
engelsk
Regi
Fatih Akin
Manus
Fatih Akin, Hark Bohm
Foto
Rainer Klausmann (BVK)
Produsent
Ann-Kristin Homann, Nurhan Sekerci-Porst, Fatih Akin, Herman Weigel
Rettferdighet, hevn eller begge deler?

Katja Sekerci er på vei tilbake til kontoret hun deler med ektemannen, da hun innser at noe er alvorlig galt. Hun kjemper seg forbi politisperringene, bare for å oppdage at ektemannen Nuri og deres seks år gamle sønn Rocco har blitt drept i en bombeeksplosjon. Politiet mistenker Nuris lyssky forbindelser i det kriminelle kurdiske miljøet, men Katja er overbevist om at det er nynazister som står bak. Og når de nekter å ta opplysningene hennes på alvor, bestemmer hun seg for å etterforske saken på egenhånd, koste hva det koste vil.

UT AV INTET er et solid comeback for regissør Fatih Akin – for ikke å si en kjærkommen påminnelse om hvilken dyktig skuespiller Diane Kruger er. Kruger er intet mindre enn strålende i rollen som Katja, der hun balanserer på en knivsegg mellom sårbarhet og handlekraft – og mellom behovet for rettferdighet og tørsten etter hevn. IN THE FADE er en velspilt og medrivende film om et tema som bare har blitt mer aktuelt siden den var med og kjempet om Gullpalmen i Cannes tidligere i år.

Regi

Fatih Akin (Tyskland, 1973) Filmer i utvalg: TSCHICK (2016), THE CUT (2014), SOUL KITCHEN (2009), DEN ANDRE SIDEN (2007), MOT VEGGEN (2004)

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}