BIFF 2021

Uten skyld

2021 • 1t 45m • Frankrike / Iran

39 interessert
Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Ballad of a White Cow
Språk
Persisk
Undertekster
norsk
Regi
Behtash Sanaeeha, Maryam Moghaddam
Manus
Mehrdad Kouroshniya, Maryam Moghadam
Foto
Amin Jafari
Produsent
Etienne de Ricaud, Gholamreza Moosavi
Et samfunnskritisk iransk drama av beste merke

BALLAD OF A WHITE COW starter med at familiefaren Babak blir henrettet for mord. Dermed må hans kone Mina ta seg av deres døve datter Bita på egenhånd, og i det strengt religiøse og patriarkalske Iran er ikke det noen enkel sak. Situasjonen blir ikke bedre når rettsvesenet innrømmer at Babak ble henrettet ved en feil – for som myndighetenes utsending beroliger Mina, var også dét guds vilje. Når Mina krever at de som forårsaket ektemannens død stilles til ansvar, blir hun motarbeidet av både statsapparatet, lokalsamfunnet og sin egen familie, men hun får også uventet hjelp fra den mystiske Reza, som hevder å ha vært en venn av Babak.

Manusforfatter og medregissør Maryam Moghaddam er glitrende i rollen som Mina, og også resten av ensemblet leverer solide rolletolkninger i dette beherskede og stramt regisserte dramaet. UTEN SKYLD er en samfunnskritisk moralfabel av klassisk iransk støpning, som sender tankene til storheter som Asghar Farhadi (NADER OG SIMIN – ET BRUDD, BIFF 2013) og Mohammad Rasolouf (MANNEN MOT STRØMMEN, BIFF 2017 og DET FINNES INGEN DJEVEL, BIFF 2020).

Regi

Behtash Sanaeeha (Iran), Maryam Moghaddam (Iran) Samlet filmografi: THE INVINCIBLE DIPLOMACY OF MR NADERI (2017). Sanaeeha har også regissert RISK OF ACID RAIN (2015).

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}