Gradvis avdekkes drapsmannens voldsforherligelse, hans lefli..." /> Gradvis avdekkes drapsmannens voldsforherligelse, hans lefli..."/> Gradvis avdekkes drapsmannens voldsforherligelse, hans lefli...">
BIFF 2013

Valentine Road

2013 • 1t 29m • USA

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Valentine Road
Språk
Engelsk
Undertekster
ingen
Regi
Marta Cunningham
Foto
Arlene Nelson
Produsent
Sasha Alpert, Eddie Schmidt
Veien til fortapelse

Når en ung gutt blir skutt av en skolekamerat, avdekker det skremmende fordommer i den amerikanske byen Oxnard, California. Blant annet fremholder en av elevenes tidligere lærere at offerets feminine utseende og adferd gjør det forståelig at drapsmannen handlet som han gjorde. Selv utvelgelsen av jurymedlemmer til rettssaken forderves når det blir klart at drapsmannens sympatisører lyver om sin inhabilitet for å kunne påvirke straffeutmålingen.

Gradvis avdekkes drapsmannens voldsforherligelse, hans lefling med nynazisme, samt hans fortsatt voldelige adferd. Interessegrupper mener at han som barn ikke kan straffes som en voksen, selv om loven tillater det. Til tross for empatien dette vekker hos mange, sitter vi fremdeles igjen med spørsmålet om det kan finnes noen formildende omstendigheter i det å skyte et annet barn to ganger i hodet på grunn av uønsket flørting. VALENTINE ROAD vender et kritisk blikk mot et samfunn som ikke makter å ta et oppgjør med sine fordommer.

Regi

VALENTINE ROAD er MARTA CUNNINGHAMs debutfilm. Før hun slo seg inn på en karriere som regissør og produsent var hun en fremgangsrik skuespiller, koreograf og danser.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}