BIFF 2012

Valley of Saints

2012 • 1t 22m • India / USA

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Valley of Saints
Regi
Musa Syeed
Et tidsdokument fra et samfunn som står i fare for å gå under

Gulzar er en fattig båtfører i Dal-innsjøen i Kashmir. Han bor med sin onkel på en av de mange menneskeskapte øyene i sjøen, og tilbringer dagene med å padle turister rundt på guidede turer. Når hans onkel en dag drar avgårde på tur planlegger Gulzar og hans venn Afzal å rømme fra Kashmir for å søke lykken i Delhi, Bombay eller hvor enn ellers de kan klare å komme seg til. Men Kashmir er en konfliktsone, og et militært portforbud forhindrer planene deres. Mens de venter på en ny sjanse møter Gulzar biologistudenten Asifa i et av turisthotellene, og drar med henne rundt på turer for å undersøke forfallet i innsjøen.

VALLEY OF SAINTS, et kallenavn på Kashmir-dalen gitt av Gulzars far, er både en narrativ fortelling om noen dager i livet til en gjennomsnittlig Kashmir-beboer og et tidsdokument om hvordan tilstanden er. Dal-innsjøen er et nydelig syn, men står i fare for å bli fullstendig forurenset. Kashmir har blitt kalt «Paradis på jord», men er en ustabil konfliktsone. Filmen føles virkelig autentisk og er fortalt via aldeles utsøkte bilder.

Regi

MUSA SYEED er en amerikansk dokumentarfilmregissør. Han studerte ved Tisch School of the Arts, samt midtøsten- og islamstudier ved New York University, og var adjunktprofessor i dokumentarproduksjon ved Williams College. Han debuterte med BRONX PRINCESS i 1998, en historie om en tenåringsjente fra New York som etter lang tid møter sin kongelige far i Afrika. Etter dette regisserte han dokumentaren THE CALLING i 2010. VALLEY OF THE SAINTS har vunnet priser hos Ashland Independent Film Festival, Sundance Film Festival og VC Filmfest i Los Angeles.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}