BIFF 2006

Valley of the Wolves

2006 • 2t 02m • Tyrkia

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Kurtlar Vadisi – Iraq
Regi
Serdar Akar
En tyrkisk spesialagent prøver å gjenopprette rettferdighet og tvinger amerikanske styrker i kne

Da BIFF gjestet filmfestivalen i Istanbul i påsken, var det én ferdigprodusert tyrkisk film som ikke ble presentert. Her er den – en av de mest omtalte filmer fra året som har gått – actionfilmen om tyrkernes svar på 007, som egenhendig rydder opp i amerikanernes skitne krig i Irak. Agenten og hans få medhjelpere jakter på den kyniske CIA-agenten som fører de amerikanske styrker mot sivile mål. Både han og den skruppelløse militærlegen, som er ute etter kroppsorganer, tjener seg rike på lyssky virksomhet som ikke kan forenes med deres egentige oppdrag i krigssonen. Amerikanernes brutale fremferd i Irak må stoppes, og vår tyrkiske helt er rede til å ofre alt for å nå dette målet.

Det blir ikke så rent lite komikk ut av dette. Hele tiden tar man seg i å fnise av hvor "amerikansk" filmen er i sin oppbygning og retorikk – noe som igjen får oss til å tenke igjennom hva vi egentlig har blitt utsatt for av Hollywood opp gjennom årene. Nettopp på grunn av dette oppnår filmskaperne langt på vei det de sannsynligvis satte seg fore – å lage en film der amerikanerne ikke bare fremstår som skurker – de er det også.

Regi

Serdar Akar er født i Ankara i 1964. Hans første spillefilm var GEMIDE i 1999 og deretter fulgte OFFSIDE i 2000. Siden har han for det meste jobbet for TV, og i 2003 skapte han TV-serien som VALLEY OF THE WOLVES bygger på.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}